RECEPT: HOMEMADE GRANOLA

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Reden genoeg dus om het nooit over te slaan. Wie denkt dat ontbijt saai is, think twice! Vandaag heb ik namelijk een heerlijk en súper makkelijk ontbijt recept voor jullie.

Mijn favo ontbijt op dit moment bestaat uit een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola en thee. Granola is muesli uit de oven, maar in de kant-en-klare supermarktverpakkingen zitten vaak veel suikers, niet zo gezond dus. Zelfgemaakte granola is veel lekkerder, en omdat je zelf kiest welke ingrediënten je gebruikt, kun je het zo (on)gezond maken als je zelf wil!

DSC_0001 (1)

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havervlokken
  • 25 gram superfoods (ik gebruik meestal chiazaad & lijnzaad)
  • 50 gram noten naar keuze
  • 35 gram rozijnen
  • 1 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel

Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor ongeveer 5-7 porties. De granola blijft redelijk lang goed, dus als je het verdubbeld kun je er lekker lang van genieten.

Hoe maak je het?

STAP 1: Verwarm eerst de oven voor op 165°c.

STAP 2: Doe de havervlokken, superfoods, noten en kaneel in een grote kom en schep dit even door met een lepel.

STAP 3: Voeg vervolgens de kokosolie en de honing bij het mengsel. Schep dit weer even door met een lepel, zodat het een plakkerig geheel wordt. Je kunt eventueel meer of minder honing toevoegen, ligt er aan hoe zoet je het wilt hebben.

STAP 4: Verspreidt het mengsel over een bakplaat en zet het in de oven. Na ± 20 minuutjes is het goed, maar je kunt het beste om de 5 minuten met een lepel de granola omscheppen,  hiermee zorg je ervoor dat het niet aanbrandt!

DSC_0036

STAP 5: Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola even afkoelen. Daarna kun je de rozijnen toevoegen en het in een pot / doosje doen. De rozijnen kun je het beste niet mee in de oven bakken, daardoor gaan ze namelijk uitdrogen en dat maakt het minder lekker.

DSC_0045

Als je dan ’s ochtend’s wakker wordt, hoef je alleen maar een beetje (magere) yoghurt in een schaaltje te doen en daar wat granola bij te gooien. Je kunt er ook nog wat vers fruit of extra honing bij doen. Na dit ontbijt kun je er weer een paar uur tegen aan. Eet smakelijk!

TIP: hak, als je daar van houdt, pure chocola in kleine blokjes en voeg dit tegelijk met de rozijnen toe aan de granola. Super lekker!

Liefs,

Isabel

Een gedachte over “RECEPT: HOMEMADE GRANOLA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s