RECEPT: HEALTHY SALAD

Toen ik laatst genoodzaakt was om mijn eigen avondeten te koken, wilde ik eens iets anders gaan klaarmaken dan een pizza of bord friet. Omdat ik de laatste tijd vaak ga sporten en ook wat gezonder eet, wilde ik een salade voor mezelf gaan maken. Kant-en-klare maaltijdsalades van de appie vind ik meestal niet zo lekker, en daarbij zitten die bomvol calorieën (kun je net zo goed een pizza de oven in schuiven). Long story short: ik flanste even zelf een salade in elkaar, en hij was (wonder boven wonder) nog lekker ook. Weten hoe je deze salade maakt? Lees snel verder!

Processed with VSCO with hb2 preset

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 100g eikenblad slamelange
  • 1 avocado
  • 100-150g kipfilet
  • beetje parmezaanse kaas
  • handjevol kleine tomaatjes
  • 1 el honing-mosterd dressing

Processed with VSCO with hb2 preset

Hoe maak je het?

Eigenlijk vrij simpel. Bak eerst de kipfilet. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes, dus in de tussentijd kun je de avocado in stukjes snijden, parmezaanse kaas raspen en de tomaatjes doormidden snijden. Meng de dressing door de sla en doe er de avocado, parmezaanse kaas en tomaatjes doorheen. Als de kipfilet goed gaar is, snijd je ‘m in reepjes en doe je dit ook door de salade.

Processed with VSCO with hb2 preset
Et voilà, een heerlijk en vooral gezond avondmaaltje! Na het eten ging ik naar de sportschool, en hoewel ik snel last krijg van steek in mijn zij als ik heb gegeten, had ik nu nergens last van. Perfecte maaltijd dus voor als je iets licht verteerbaars wilt eten.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Isabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s